Lloc

El complex de masies de Can Jove i Can Fontanals, que acull el pessebre vivent de 2017, es troba en una zona de fàcil accés, a tocar de la parada d’autobusos de l’Hospital Residència Sant Camil. Can Jove és una bella masia de planta rectangular construïda al segle XIX i acabada per l’arquitecte modernista Josep Font i Gumà, autor del Redós, la plaça de la Font i Can Miret de les Torres, a Ribes o l’Hospital de Sant Joan, a Sitges. Font i Gumà embellí la finca amb baranes forjades, un ràfec amb imbiricació de rajoles i teules ceràmiques vidriades i tot un volum modernista que mira sobre Ribes. Ben a prop, can Fontanals, que també conserva tot l’encant rural, és una masia formada per dos habitatges, el dels propietaris i el dels masovers que coincideixen en l’escala. La casa té dos rellotges de sol, de gran austeritat i bellesa. El conjunt de les dues masies constitueix un indret idoni per a la representació, que ja s’hi va portar a terme l’any 1993.

Per arribar a Can Jove – Can Fontanals (mapa), haurem d’agafar la carretera BV2113 o be BV2112 i a cosa d’un quilòmetre del poble de Sant Pere de Ribes, s’haurà d’agafar la Ronda de Sant Camil (carrer sector Can Jove Supp-6) direcció Hospital Sant Camil. Per allà s’haurà d’anar seguint els cartells que porten cap el camí (uns 200 m) que va a l’aparcament del pessebre. Tot el recorregut està convenientment senyalitzat. Recomanem portar calçat còmode i que abrigui. Durada aproximada de la representació: 75 minuts. La major part del pessebre transcorre per camí de terra. En el lloc de representació no es venen entrades.

Can Jove i can Fontanals

Can Jove i can Fontanals

Can Jove i can Fontanals

Can Jove i can Fontanals

LLOCS D’ANYS ANTERIORS

El Pessebre Vivent de Sant Pere de Ribes es representa cada any en un indret diferent del municipi. Es tracta sempre d’un lloc pintoresc, d’interès arquitectònic i natural.

Trobareu els llocs de representació d’anys anteriors, tots ells de gran interès i bellesa, al mapa següent:

Mapa històric